Poslovni plan - Calluro.hr

Danas na tržištu postoji veliki broj opcija financiranja – od redovnih kredita poslovnih banaka, leasinga i faktoringa, preko subvencioniranih HBOR i ESIF kredita do raznih investicijski fondova i privatnih investitora.


Svaka od raspoloživih opcija financiranja ima svoja pravila vezana uz uvjete i rokove financiranja, način pripreme dokumentacije, različite ciljeve tih institucija prilikom ulaganja financijskih sredstava u društvo, a sve to rezultira drugačijom pregovaračkom strategijom ovisno o vrsti investitora.

Ovisno o kompleksnosti vašeg projekta, kreditor investitor najčešće zahtjeva da mu dostavite poslovni plan ili investicijsku studiju u kojem je opisan vaš projekt ili poduzetnički poduhvat i argumentirana njegova isplativost i izvodljivost.

Cilj ovih dokumenata je analizirati investicijsko ulaganje, bilo da je riječ o ulaganju u novu investiciju, refinanciranje postojeće, novoj akviziciji ili širenju poslovanja, a obuhvaća analizu postojećeg poslovanja vašeg društva i razloga ulaska u investiciju, tržište na kojem djelujete ili na koje se želite probiti, konkurenciju, ciljeve i strategiju za osvajanje tržišta, marketinške aktivnosti, strukturu ulaganja, financijske projekcije i osjetljivost projekta na tržišne promjene.

Osim što za vas izrađujemo poslovne planove, investicijske studije, studije izvodljivosti te druge slične elaborate, vodimo vas i kroz cijeli proces ishođenja kredita na način da:

  • analizom postojećeg poslovanja utvrđujemo kakva vrsta kredita bi bila optimalna za financiranje vašeg društva ili projekta;
  • pronalazimo najpovoljnije modele financiranja;
  • kontaktiramo banke, HBOR, HAMAG-BICRO, fondove i druge potencijalne investitore;
  • savjetujemo vas kako pristupiti pregovorima s kreditorima i drugim investitorima;
  • pripremamo traženu dokumentaciju.
vrh stranice