4 važna koraka prije nego krenete s pripremom projekta - Calluro.hr

4 važna koraka prije nego krenete s pripremom projekta

15.03.2021.

Prije nego angažirate znatne resurse za pripremu vašeg EU projekta, korisno je napraviti četiri kontrolna koraka, kojima ćete provjeriti da li zadovoljavate uvjete natječaja. Kako, pročitajte u nastavku:

  1. U sklopu natječajne dokumentacije postoji Izjava prijavitelja o istinitosti podataka, izbjegavanju dvostrukog financiranja i usklađenosti s uputama za prijavitelje. Pročitajte je i vidite zadovoljavate li sve uvjete navedene u Izjavi.

  2. Ako se u sklopu natječaja dijele potpore male vrijednosti (de minimis), provjerite koliko slobodnog de minimis okvira imate. Gornji limit za dobivanje de minimis potpora je 200.000 EUR u tri godine, uključujući i godinu kad se prijavljujete na natječaj (to bi dakle bile 2019, 2020 i 2021). Ako ste potrošili svoj limit, de minimis potpora vam ne može biti dodijeljena dok se dio limita ne oslobodi.

  3. Koje je veličine vaše poduzeće, jer o tome ovisi visina potpore. Ključan kriterij je broj zaposlenih temeljem sati rada u godini koja prethodi predaji projektne prijave. Ako je manje od 50, spadate u male poduzetnike. Od 50 do 249 spadate u srednje, a s 250 nadalje ste veliki. I nemojte zaboraviti na povezana i partnerska poduzeća jer se i njihovi zaposlenici broje. U tome vam može pomoći dokument Skupna izjava prijavitelja.

  4. Ako ste u svom projektu planirali izgradnju, provjerite posjedujete li svu potrebnu (i pravomoćnu) dokumentaciju koju predviđa Zakon o gradnji te zadovoljava li vaš projekt odredbe povezane s utjecajem zahvata na okoliš. U tome vam može pomoći dokument Infrastrukturna komponenta projekta.
Ako vam se čini da za sve ovo nemate vremena i radije biste se bavili svojim poslom, slobodno nam se javite za pomoć u pripremi projekta OVDJE ili na info@calluro.hr 

Komentari

Trenutno nema komentara

Dodaj komentar

Polja označena sa zvjezdicom (*) su obavezna

*  
*  
*  
*  
vrh stranice